Mediation volgens Marga

Dat u heeft besloten om te gaan scheiden is al verdrietig genoeg. U heeft immers niet voor niets ooit voor elkaar gekozen. Emoties kunnen zo hoog oplopen dat het vrijwel onmogelijk lijkt om nog afspraken met elkaar te maken en oplossingen te vinden. Als mediator sta ik neutraal in het conflict en haal ik de angel er uit. Ik sta naast beide partijen, vraag door en help u om met een open blik te kijken naar de voorbije relatie. Vanuit uw eigen waarheid gaat u op zoek naar patronen in uw eigen doen en laten, emoties en standpunten. En ook naar die van de andere partij, hoe moeilijk dat ook is. Tijdens dit proces gaat het om herkennen, erkennen en doorbreken. Zo wordt u zich weer bewust van elkaar, verbetert de communicatie en krijgt u het gezamenlijke belang weer voor ogen. Op die manier zoekt u samen naar een duurzame oplossing. Dat is belangrijk, zeker als u kinderen heeft.

MfN registermediatior en familiemediatior

Als MfN registermediator ben ik aangesloten bij de Mediators federatie Nederland (MfN), het kwaliteitsregister voor mediation in Nederland. Dat betekent dat ik de Mediationopleiding gevolgd heb, voldoe aan de MfN-kwaliteitseisen en ingeschreven ben bij het MfN-register. Ook ben ik als familiemediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Om u weer open met elkaar te laten praten, gebruik ik mijn kennis van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Door dit toe te passen, help ik u om op een andere manier naar elkaar te kijken en te luisteren: zonder te (ver)oordelen. Beide partners krijgen begrip voor hoe de ander de situatie ervaart, denkt en handelt . Zo doorbreekt u oude patronen en ontstaat er betere communicatie.

U kunt bij mij onder andere terecht voor:

  • een ouderschapsplan
  • een omgangsregeling
  • een alimentatieberekening
  • boedelverdeling
  • deskundig financieel en fiscaal advies
  • een vaststellingsovereenkomst